اساسی ترین نکاتی که باید درباره مراقبت از دیوار سبز بدانید!

اساسی ترین نکاتی که باید درباره مراقبت از دیوار سبز بدانید!

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]

دیوار سبز یا همان گرین وال به شما این امکان را می‌دهد که در اطراف محیط زندگی‎تان شاهد یک بهشت زیبا و کوچک باشید. برای این‎که از هوای ‎آلوده شهر یا محل زندگی‎تان رها شوید، بهترین گزینه پیاده‎‌سازی دیوار سبز در خانه‌‎های‎تان است. یکی از نکات حساسی که باید بعد از ایجاد دیوار سبز به آن توجه بسیاری نمایید نگهداری و مراقبت از دیوار سبز می‌‎باشد.

برای این‎‌کار نکاتی را باید مورد توجه قرار دهید تا برای مدت زمان بیشتری از فواید و زیبایی‎‌های دیوار سبزتان بهره ببرید. ما به شما نکات مهم و اساسی برای حفظ و مراقبت از دیوار سبز را در این مقاله بازگو خواهیم کرد پس تا انتها با ما همراه باشید.

اطلاعات مورد نیاز برای مراقبت از دیوار سبز

هر دیوار سبزی مقدار معلوم و مشخصی اطلاعات برای مراقب دارند. برای این‎ که به شکل اصولی و درست از دیوار سبز مراقبت نمایید بهتر است قبل از ایجاد آن در مورد شرایط نگهداری آن اطلاعات درستی کسب نمایید. اولین اطلاعاتی که می‎‌بایست قبل از ایجاد دیوار سبز کسب کنید، اطلاعاتی در مورد گونه گیاه، نیاز گیاه به مقدار نور، درصد میزان رطوبت مورد نیاز، دفعات آبیاری گیاه، دمای مناسب و خاک مناسب با گیاه می‌‎باشد. گروهی از دیوارهای سبز یا در در هوای آزاد بیرون منزل و برخی دیگر در داخل محیط خانه قابل نصب می‎‌شوند.

البته باید بدانید که مراقبت از این دیوارهای سبز در این دو محیط شرایط کاملا متفاوتی از یکدیگر دارند. به طور مثال گیاهانی که در دیوار سبز بیرون منزل نصب می‎‌شوند، به دلیل این‎که در معرض مستقیم نور خورشید و هوای باز قرار می‌‎گیرند می‎‌بایست، تحمل گرما و گاها نور شدید خورشید را داشته باشند و در برابر این عوامل مقاومت کنند.

 اما گیاهانی که برای زیبایی داخل منزل نصب می‎‌شوند به دلیل این‎که نور کم خورشید به این گیاهان می‌رسد باید گیاهانی باشند که نیاز چندان واجبی به نور خورشید نداشته باشند.

در برخی مواقع نیز برای گیاهانی که داخل منزل نیاز به نور دارند از روش نورپردازی دیوار سبز، استفاده می‎‎‌کند تا نور این گیاهان تامین گردد.مراقبت از دیوار سبز

شرایطی هم‌چون دما، خاک، آب، نور و هرس و دفع آفات به نگهداری و مراقبت گیاهان دیوار سبز کمک می‌کنند.

دما

دما یکی از قسمت‌های پراهمیت نگهداری از دیوار سبز می‌باشد. تاثیر به سزای دما بر روی رشد، سلامت و طول عمر گیاه امری کاملا طبیعی است. برای درک بهتر این موضوع مناطق مختلف سرزمین خودمان را در نظر بگیرید، هر منطقه‌ای آب و هوای مخصوص خود را دارد. بنابراین برای نصب دیوار سبز باید گیاهانی مخصوص همان دما و آب و هوا تهیه نمایید(گرم، خشک، کوهستانی، معتدل و مرطوب) تا این سازگاری محیطی بین دما و گیاه سبب شود گیاه به راحتی و به زیبایی رشد کند. پس ابتدا اطلاعات خود را در مورد گیاهان و دمای مورد نظر تکمیل نمایید.

هنگامی‌که گیاه مناسب را انتخاب نمودید، حال باید گروهی از گیاهان را که از نظر دمایی نیاز به دمای یکسانی دارند کنار هم جمع‌آوری کنید، زیرا برخی از گیاهان اگرچه مناسب یک منطقه هستند اما از نظر دمایی نیاز به دماهای متفاوتی دارند، برخی از گیاهان در دمای ۵ درجه رشد مناسبی دارند و برخی در دمای ۳۰ درجه به همین دلیل از این گیاهان نمی‌توان در یک دیوار سبز استفاده کرد. در واقع می‌بایست دمای مناسب هر گیاه را برای آن گیاه فراهم نمایید. با در نظر گرفتن موقعیت جغرافیای خود می‌توانید این موضوع را حل نمایید.

مسئله‌ی دما در ماه‌های خیلی گرم تابستان و ماه‌های سرد و پر بارش و برف زمستان نیز بسیار اهمیت دارد، به همین دلیل بهتر است که مسئله دما برای دیوار سبز خود را بسیار جدی بگیرید. دیوار سبزهایی که در محیط بیرون قرار دارند بسیار در معرض سرما و گرما قرار خواهند گرفت و دچار یخ‌زدگی و یا گرمازدگی خواهند شد به همین دلیل به شکل کاملا مرتب محیط دیوار سبزهای خود را مورد کنترل قرار دهید.

دما یکی از پراهمیت ترین عوامل نگهداری از دیوار سبز

خاک

موضوع مهم دیگر برای مراقبت از دیوار سبز خاک مناسب می‌باشد. خاک نیز مانند دما برای ایجاد دیوار سبز به نوع آن گیاه بستگی دارد. هنگام انتخاب خاک به این موضوع حتما توجه نمایید. گیاهانی هستند که برای رشد نیاز به خاک‌های نرم دارند و بالعکس گیاهانی نیز وجود دارند که به خاک سفت و سخت نیازمندند. در این بین  گیاهانی نیز وجود دارند که باید به خاک آن‌ها شن افزود. پس هنگامی که اطلاعات مورد نظر گیاه خود را کسب کردید، از فروشنده بخواهید تا خاک مورد نیاز گیاه‌تان را به شما بدهد. در طول زمان گیاه از مواد غذایی موجود در خاک برای رشد استفاده کرده و این مواد غذایی به اتمام می‌رسد. در این هنگام با کوددهی، زیر و روکردن و عوض کردن خاک، مواد غذایی را دوباره به گیاه برگردانید.

آبیاری

مرحله آبیاری گیاه نیز، یکی دیگر از مراحل مهم برای داشتن دیوار سبز می‌باشد. هیچ موجودی بی آب نمی‌تواند زندگی کند. گیاهان نیز برای رشد و زندگی نیاز زیادی به آب دارند. به دلیل وسعت مختلف دیوارهای سبز آبیاری به سه روش صورت می‌گیرد که این روش‌ها به هزینه‌ای که می‌توانید پرداخت کنید نیز وابسته است.

۱.دستی

این روش برای دیوارهای سبز کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۲. نیمه اتوماتیک

این روش برای دیوار سبزهایی نسبتا وسیع مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۳٫هوشمند

از این روش برای دیوارهای بسیار وسیع استفاده می‌کنند. آبیاری هوشمند بسیار مفید و بهترین نوع آبیاری می‌باشد. در این روش آبیاری می‌توانید بسیار راحت برنامه آبیار، کوددهی، غبارپاشی و موارد مورد نیاز دیگر را از دور مورد کنترل قرار دهید.

نور از عوامل نگهداری از دیوار سبزنور

نور دیوار سبز موضوع مورد بررسی دیگری است که در این مقاله به آن می‌پردازیم. همه‌ی گیاهان برای رشد به نور نیز احتیاج دارند. همان‌طور که می‌دانید برخی از گیاهان نیاز به نور دارند و برخی دیگر بی‌نور به زندگی خود ادامه می‌دهند بنابراین قبل از انتخاب محل نصب آن به این مورد توجه نمایید.

در برخی از فصول سال مانند تابستان و زمستان گیاهان به محافظت بیشتر نسبت به فصول دیگر دارند.در تابستان برای گیاهانی که نیاز به نور شدید ندارند از توری‌های مخصوص استفاده می‌شود و در زمستان نیز، به دلیل نبود نور کافی از نورهای مصنوعی استفاده خواهد شد.

هرس و دفع آفت‌ها

در مرحله آخر از مراقبت دیوار سبز، موضوع هرس و دفع آفات می‌باشد. در این مرحله به تمیزی و نظافت گیاهان می‌پردازیم. و با هرس کردن به گیاهان نظم می‌دهیم. برگ‌های زرد و خشک و شاخه‌های بلند را هرس کرده و سبب سلامت گیاه می‌شویم. و برای از بین بردن برخی از آفات از آفت‌کش‌ها و یا قارچ‌کش‌ها استفاده می‌نماییم.

حال که تا پایان این مقاله همراه ما بودید و با انواع راه‌های مراقبتی برای داشتن دیوار سبز سالم و زیبا آشنا شدید و دانستید که آب، خاک، نور و هرس به شما کمک شایانی می‌کنند بنابراین از این روش‌ها برای زیبایی محیط پیرامون خود استفاده نمایید.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

عضویت در خبرنامه