انواع دیوار سبز ضیااکو و مقایسه ی آنها

انواع دیوار سبز ضیااکو و مقایسه ی آنها

 در این مقاله سعی می‌کنیم مواردی که خود ما در جلسات تصمیم‌گیری به آنها تکیه می‌کنیم و بر روی انتخاب‌های ما تاثیرگذار هستند را برای شما بازگو کنیم تا در تصمیم‌گیری روش اجرای دیوار سبز، انتخاب بهتر و درست‌تری داشته باشید.

ابتدا از شباهت‌ انواع دیوار سبز ضیااکو بگوییم

باید بدانید که انواع دیوار سبز ضیااکو، از روز اول یک پوشش کاملا سبز را به شما هدیه می‌دهد. دیواری که تنها با گیاهان پوشیده نشده بلکه همچون یک اثرهنری دارای طرح کاشت شاخص و متفاوتی نیز هست. این طراحی آنچنان برای ما پراهمیت است که در برخی از پروژه‌ها طراحی پیرامون دیوار سبز نیز به تیم طراحی معماری ما سپرده می‌شود.

همچنین در نظر داشته باشید که هردو روش از مدرن‌ترین سیستم‌های دیوار سبز در دنیا هستند که آن را اصطلاحا دیوار زنده یا Living Wall می‌نامند. خصوصیت اصلی این روش ایجاد بستر کاشت در ارتفاع گیاهان است. بر خلاف روش‌های سنتی که گیاهان بصورت بالارونده یا آویز به دیوار‌ها یا به سازه‌ی مقابل آن‌ها متصل می‌شدند.

گلدان‌های عمودی پاسخ بهتری برای فضای داخلی کوچک

یکی از انواع دیوار سبز ضیااکو، روش گلدانی است. ما گلدان‌های دیواری را به ۳ دلیل برای فضاهای داخلی کوچک توصیه می‌کنیم. اول از همه اینکه مراقبت و نگه‌داری ساده‌تری به نسبت روش هیدروپونیک دارند. علت آن هم وجود خاک در اطراف ریشه‌ی گیاه بر خلاف روش هیدروپونیک است. این موضوع باعث می‌شود که تنها دغدغه‌ی گیاهان آبیاری باشد که آن هم به صورت خود آبیار یا Self-watering انجام می‌شود.

دلیل بعدی همین ویژگی خود آبیار است. گیاهان در طراحی گلدان‌های دیواری ضیااکو دیگر بصورت مستقیم آبیاری نمی‌شوند. بلکه آب در فضای زیر گیاهان جمع می‌شود و بصورت پیوسته خاک گیاه را مرطوب نگه میدارد. پیوسته و همیشگی بودن رطوبت هم موجب سلامت ریشه و گیاهان می‌شود و هم اینکه طول مدت آبیاری را افزایش می‌دهد. به طوری که این گلدانها نیاز به آبیاری ۲هفته یکبار دارند. این موضوع یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های کارفرمایان را درمورد آبیاری حل می‌کند. هرچند که امکان آبیاری هوشمند برای تمامی پروژه‌ها وجود دارد ولی بیان این ویژگی خالی از لطف نیست.

مسئله‌ی بعدی موضوع خروجی آب است. یکی دیگر از دغدغه‌ها در فضاهای داخلی از پیش ساخته شده یا بازسازی شده، عدم وجود خروجی آب در محل دیوار سبز است. این مشکل باعث می‌شود که روش هیدروپونیک به طور کامل خط بخورد، زیرا نیاز اصلی آن خروجی آب و گردش مداوم آب در سیستم آبیاری آن است.

دیوار سبز بیرونی تنها با هیدروپونیک کاملا سبز می‌شود

آنچه در اجرای دیوار سبز بیرونی بسیار پر اهمیت است، کوچک بودن گیاهان است. اگر چه تنوع گیاهان بیرونی بسیار بیشتر از گیاهان فضای داخلی است اما این را باید در نظر داشت که گیاهان بیرونی هیچ گاه به ابعاد گیاهان داخلی (آپارتمانی) نیستند و اگر هم باشند، تنوع بسیار کمی دارند و عملا دیوار شما به یک اثر هنری تبدیل نمی‌شود. اما در روش هیدروپونیک، گیاهان کوچک نیز به صورت فشرده در کنار هم کاشته می‌شوند و با گیاهان متنوع و رنگارنگ دیوار را کاملا می‌پوشاند.

البته باید در نظر داشت اینکه یک دیوار به صورت کامل سبز شود و یا اصطلاحا پر و خالی باشد کاملا وابسته به سلیقه‌ی طراح و معمار است. تیم ما در پروژه‌ی اخیر خود در بیمارستان برای ایجاد فضای سبز بسیار دلچسب از گلدان‌های دیواری استفاده کرد.

اگر به دنبال ساخت یک اثر هنری هستید

از نظر ما دیوار سبز یک اثر هنری است. این موضوع را پاتریک بلان، موسس دیوارهای سبز نمدی به درستی در کارهای خود لحاظ کرده است. تمام پیشرفت سال‌های اخیر در این حوزه، مدیون او و هنرش است. آورده‌ای که این روش نمدی برای ما دارد، تنوع است. چه در انتخاب گیاهان و چه در فرمی که قرار است دیوار سبز به آن شکل دربیاید. از این رو اگر به دنبال یک اثری هنری در فضاهایی چون لابی مجتمع‌های مسکونی، اداری و یا مراکز تجاری هستید، دیوار سبز هیدروپونیک ضیااکو بهترین گزینه برای شما است.

در نظر داشته باشید که روش هیدروپونیک در مقایسه با دیگر انواع دیوار سبز ضیااکو مراقبت و نگه‌داری‌های خاص خود را به همراه دارد که مستلزم تخصص در دانش گیاه‌شناسی است. حتی در پروژه‌های بزرگ پاتریک بلان نیز ما شاهد وجود سیستم‌های نگهداری ثابت در برابر دیوار هستیم. جایگزینی گیاهان از بین رفته با گیاه جدید بسیار اتفاق می‌افتد اما جایگزینی سریع گیاهان از ایجاد یک منظره‌ی ناخوشایند جلوگیری می‌کند. همیشه در انتخاب مجری دیوار سبز این را در نظر داشته باشید که به همان میزان که طراحی و اجرای دیوار سبز اهمیت دارد، مراقب و نگهداری آن نیز یک مسئله‌ی بلندمدت جدی است. ما در ضیااکو با داشتن حرفه‌ای‌ترین تیم مراقبت و نگه‌داری از دیوارهای سبز این مسئله را بطور کامل حل نموده‌ایم. پیشنهاد می‌کنیم دو پروژه‌ی دیوار سبز کوروش و دیوار سبز هدیش مال را به عنوان نمونه کار ما در این سبک ببینید.

هیدروپونیک انتخاب معماران جهان و ایران است

اغلب معمارانی که تا به امروز با آن‌ها کار کرده‌ایم بدنبال ساخت یک اثر خاص و متمایز بوده اند. این خاص بودن گاه در فرم و فضای طراحیشان بوده است گاه در متریال و مواد استفاده شده. دیوار سبز هم به خودی خود یک حس خاص بودن و تمایز را به همراه دارد اما معماران و طراحان داخلی دوست دارند دستشان در استفاده از هر متریالی باز باشد.

طبیعتا استفاده از روش مدولار محدودیت‌هایی در طراحی برای معماران دارد و آن هم به دلیل سایز ثابت گلدان هاست. اما هیدروپونیک دست معماران را به طرز شگفت‌انگیزی باز می‌گذارد. دیوار سبز به روش هیدروپونیک در هر فرم و اندازه‌ای قابل اجراست. از یک دیوار سبز کوچک ۹۰ در ۹۰ مانند دیوار سبز املاک گرفته تا دیوار سبز هدیش مال که بر روی یک جداره‌ی منحنی به ارتفاع ۲۰ متر اجرا شده است. حتی دیوار سبز لوتوس که ارتفاع آن در نقاط مختلف متغیر است نیز تنها به روش هیدروپونیک قابل اجرا بوده است.

اجرای انواع دیوار سبز ضیااکو در تمام شهرهای ایران

ضیااکو در سالهای‌های اخیر موفق شده است علاوه بر تهران در ۶ استان دیگر نیز نمایندگی‌های فعال داشته باشد. دلیل آن هم همین گلدان‌های دیواری است. واقعیت این است که یکی از اهداف بزرگ ما در تحقیق و توسعه‌ی این محصول، امکان ارسال این دانش به نقاط دیگر کشور بوده است. چرا که دیوار سبز هیدروپونیک بدلیل نیاز به تخصص و دانش در اجرا و نگهداری قابل اجرا فقط در تهران است. و اکنون مفتخر هستیم که طراحی و ساخت ماژول گلدانهای دیواری موجب گسترش دیوار سبز در نقاط دیگر ایران شده است.

عضویت در خبرنامه