صفر تا صد آموزش ساخت دیوار سبز

صفر تا صد آموزش ساخت دیوار سبز

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]

آموزش ساخت دیوار سبز

دیوارهای سبز، سازه‌های شیک و چشم‌نوازی هستند که از سال ۲۰۱۹ یکی از راه‌های پر طرفدار در امر باغبانی به‌شمار می‌رود که می‌توان با ایجاد دیواری با گیاهان دلخواه بهشت کوچکی در محیط زندگی ایجاد نمود. این زیبایی همه‌گان را بر آن داشت که برای داشتن فضایی سرسبز در هر نقطه از کره‌ی زمین که در آن زندگی‌می‌کنند، به خصوص شهرنشیان رو به ساخت دیوار سبز آورند. همین موضوع سبب پیشرفت این‌کار در سال‌های اخیر شد. ما در این مقاله به ساخت دیوار سبز خواهیم پرداخت. با این روش نوین(دیوار سبز) می‌توان در خانه نیز با کمک اعضای خانواده و گیاهان و با امکانات اندک می‌توان به ساخت دیوار سبز پرداخت.

 با کمک دیوار سبز نه تنها می‌توان در محیط‌های شهری جنبه ظاهری زیبایی به وجود آورد بلکه می‌توان در مکان‌های عمومی مانند فرودگاها، دفاتر شرکت‌ها، هتل‌ها و مراکز خرید نیز فضای دل‌چسب و شیک ایجاد نمود.

 

نحوه ساخت دیوار سبز

دیوار سبزها سازه‌های عمودی هستند که بر روی دیوارهای داخلی و یا فضای خارجی ساختمان‌ها بنا می‌شوند. این دیوارهای سبز از نظر شکل ظاهری و اندازه با یکدیگر متفاوت هستند. با ساخت دیوار سبز می‌توان زندگی در یک فضای پر طراوت و زیبا را تجربه نمود. ما برای ساخت دیوار سبز به خاک غنی، سیستم آبیاری و گیاه مناسب نیازمندیم.

شما قادر به نصب دیوار سبز بر روی دیوار جامد و یا هر حصاری هستید، در هر گوشه از حیاط خانه می‌توانید یک دیوار سبز ایجاد نمایید. پس از انتخاب کردن مکانی که می‌خواهید دیوار سبز را بر روی آن نصب کنید نیاز به یک قاب محکم با ردیف‌هایی مطابق طول دوبرابر عرض و با ارتفاعی ۴۰ سانتی متری نیاز دارید تابتوانید تمام فاصله طباقات را به خوبی با گل پر نمایید.

گلدان برای ساخت دیوار سبز

پس از انتخاب مکان مناسب برای نصب و قاب به اندازه‌های گفته شده، در این مرحله نیاز به گلدان‌هایی جهت قرار دادن گیاهان و گل‌های مورد نیاز در آن داریم. بهتر است گلدان‌های پلاستیکی برای این کار انتخاب نمایید. گلدان‌های شما می‌بایست با ابعاد قاب اصلی‌تان سازگاری داشته باشند، حال این گلدان‌ها را ب روی ردیف‌های قاب با پیچ به خوبی نصب و محکم نمایید.

 

سیستم آبیاری برای ساخت دیوار سبز

پس از نصب گلدان‌ها در قاب، نیاز به خاک مرغوب دارید تا گلدان‌ها را خاک حاصل‌خیز پر نمایید. پس از آن دیوار سبز را به کمک یک شلنگ به خوبی آبیاری کنید. گاهی به دلیل زیاد بودن گلدان‌ها نمی‌توان به راحتی آن را آبیاری کرد بنابراین نیاز به یک سیستم مخزن آب جهت حفظ آب به مدت نسبتا طولانی داریم تا بتواند آب مورد نیاز گیاه را در طول یک هفته در خود نگه‌داری کند. برای این کار نیاز به سیستمی جهت آبیاری قطره‌ای در میان گلدان‌ها پلاستیکی‌تان دارید تا بتوانند آب مورد نیاز را به گلدان‌های دیگر انتقال دهد. در نواحی پایین‌تر دیوار سبز می‌توانید زه‌کشی مناسبی ایجاد کنید تا آب‌های اضافه در آن جمع‌آوری شود.

 

کاشت گیاهان برای ساخت دیوار سبز

برای ایجاد دیوار سبز نیاز به گیاهان مناسب دیوار سبز دارید. هنگامی که گیاهان و گل‌های مورد علاقه خود را انتخاب نمودید آن‌ها را در گلدان‌های پلاستیکی در حد فاصل ۱۲ الی ۱۳ سانتی‌متری با گیاهان مخصوص دیوار سبز پر نمایید. هنگامی که قصد دارید گیاهان مورد نظرتان را از گلدان اصلی جدا نموده و در گلدان‌های دیوار سبز قرار دهید بسیار با احتیاط این‌کار را انجام دهید تا به ریشه‌ی گیاه آسیب نرسد و پس از کاشت مطمئن شوید که ریشه گیاه در خاک محکم قرار گرفته باشد. در نظر داشته باشید برای آن‌که دیوارتان زیباتر به نظر برسد فاصله‌های موجود بین گیاهان را پر نمایید.

کاشت گیاهان برای ساخت دیوار سبز
کاشت گیاهان برای ساخت دیوار سبز

نکات طلایی و تجهیزات لازم برای ساخت دیوار سبز

نکته‌‌ای که در ابتدا و پیش از نصب دیوار سبز باید بدانید این است که، اگر قصد دارید دیوار سبز را مستقیما به دیوار خانه متصل پیش از اقدام به ساخت دیوار سبز، یک پوسته‌ی ضد آب بر روی دیوار نصب کنید تا هنگام آبیاری از ورود رطوبت به دیوار جلوگیری نماید.

با وجود داشتن سیستم آبیاری اتوماتیک در دیوار سبز، برای اطمینان حاصل کردن از این‌که خاک گیاه مرطوب است بسته به آب و هوای فضایی که دیوار سبز در آن قرار دارد بهتر است هر چند روز یک‌بار با انگشت خاک گیاه را تست نمایید تا از میزان خشکی و یا رطوبت گیاه آگاه شوید و در صورت خشکی گیاه را آبیاری کنید.

گیاهان و گل‌های موجود در دیوار سبز نیاز به نگه‌داری دارند، اگر گل‌های دیوار سبزتان از گیاهانی که گل‌دار هستند باشند، پس از تمام شدن فصل گل‌ها این گیاهان تا فصل بعدی گل‌دهی خود نیاز به مراقبت ویژه دارند. گیاهان دیگر نیز به هرس کردن، تمیز کردن برگ‌های خشک و زرد نیازمندند.

در فصول مختلف سال به خصوص تابستان از خوراک مایع گیاهان استفاده نمایید و از کودهای طبیعی نیز در همه‌ی فصل‌های سال برای تغذیه گیاهان خود استفاده کنید. تا گیاهانی باطراوت و شاداب داشته باشید.

مسئله‌ی مهم دیگری که باید برای ساخت دیوار سبز به آن توجه نمود موضوع تهویه طبیعی یا مکانیکی است. دیوار سبز داخلی که در فضای داخل ساختمان ایجاد می‌شود به طور قطع نیاز به تهویه مکانیکی دارد و می‌بایست حتما در اطراف آن تهویه نصب کنید.

مورد دیگر زه‌کشی دیوار سبز جهت آبیاری می‌باشد. سعی کنید در قاب دیوار سبز زه‌کشی مناسبی انتخاب نمایید تا، سبب نشست آب اضافه آن نشود.

گیاهان مناسب برای ساخت دیوار سبز
گیاهان مناسب برای ساخت دیوار سبز

گیاهان مناسب برای ساخت دیوار سبز

گروه زیادی از درختچه‌ها، گیاهان علفی ، چمن‌های سرسبز، گل‌ها، گیاهان، میوه‌ها و حتی سبزی‌جات وجود دارند که می‌شود از آن‌ها در ساخت دیوار سبز استفاده کرد. بهتر است هنگام نصب دیوار سبز از گیاهان و گل‌های متفاوت و فصلی استفاده کنید، یکی از راه‌های زیباتر شدن دیوار سبزتان ترکیب نمودن گیاهان مورد علاقه‌تان با گیاهان مخصوص دیوار سبز است.

انواع گوناگون سرخس‌ها برای ساخت دیوار سبز شامل:

  • سرخس شمشیری
  • سرخس لاله پرنده ای
  • سرخس پای خرگوشی
  • سرخس شاخ گوزنی

انواع پیتوس‌ها برای ساخت دیوار سبز شامل:

  • ‌پیتوس پایه طلایی
  • پیتوس سبز

گل عروس چمن یا هلکسین برای ساخت دیوار سبز

انواع پاپیتال برای ساخت دیوار سبز شامل:

  • پاپیتال قرمز
  • پاپیتال سبز
  • پاپیتال ژله‌ای
  • پاپیتال ابلق

 

گل اسکینانتوس یا رادیکانس یا رژلب مناسب برای ساخت دیوار سبز

 آموزش ساخت دیوار سبز
آموزش ساخت دیوار سبز

کلام پایانی

حال که به پایان مقاله ساخت دیوار سبز رسیدیم، دانستید که دیوار سبز در فضاهای داخلی و خارجی ساختمان‌ها از چه محبوبتی برخوردار است.و با راه‌های نصب و ملزومات آن نیز آشنا شدید. برای این‌که از مزایا و کاربردهای آن بهره ببرید امیدواریم در هرکجا که زندگی می‌کنید برای خود قطعه‌ای از بهشت با نصب دیوار سبز بسازید.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

عضویت در خبرنامه