دیوار سبز هیدروپونیک و نکات مهم آن

دیوار سبز هیدروپونیک و نکات مهم آن

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]

دیوار سبز هیدروپونیک و نکات مهم آن

آب، هوا، خاک، نورخورشید عواملی هستند که تمامی گل‌ها و گیاهان برای ادامه زندگی به آن نیاز دارند. اما در اجرای دیوار سبز هیدروپونیک هنر باغبانی بدون خاک کاملا به چشم می‌خورد. ما در دیوار سبز هیدروپونیک خاک را که بستر رویش و تامین کننده غذای گیاه می‌باشد را به صورت کاملا هدف‌مند حذف نمودیم. این دیوار یکی از راه‌های نوین در ایجاد دیوار سبز است.

این را هم بخوانید: مراقبت و نگهداری از دیوارسبز هیدروپونیک

تغذیه گیاه با آب در دیوار سبز  هیدروپونیک

هیدروپونیک ریشه‌‌ی یونانی دارد و از ترکیب کلمات هایدرو به معنی آب و پونوس به معنی کار و کوشش تشکیل شده است. در روش هیدرو پونیک گیاهان بدون خاک و به صورت عمودی و یا افقی رشد می‌کنند. در این روش باغبان با زیرکی بدون استفاده از خاک و فقط با تغذیه از آب، مواد معدنی مورد نیاز را به گیاه می‌رساند. در این دیوار هیچ خاکی در بستر گیاه وجود ندارد. با این روش کارشناسان با مشخص کردن برنامه غذایی به خصوصی از طریق آب تغذیه گیاهان را فراهم می‌آورند. بنابراین با ترکیب و حل نمودن موادهای مغذی با آب گیاه، نیاز گیاهان دیوار را تامین می‌کنند. به همین دلیل از که گیاه دیگر نیزی به خاک برای رشد و نمو نخواهد داشت.

 

منابع تامین مواد مغذی گیاهان در هیدروپونیک

در دیوار سبز هیدروپونیک ریشه گیاه بدون مانع و بی‌واسطه با آب در تماس می‌باشد. خوب است بدانید که در روش هیدروپونیک، می‌توانید با استفاده از پرلیت منبسط با اسیدیته خنثی، شن و یا مواد بی‌اثر دیگر از گیاهان محافظت کنید. منابع مختلفی برای تغذیه دیوار هیدروپونیک وجود دارد که می‌توان به، فضولات ماهی، کود اردک، کودهای شیمیایی، محلول‌های مغذی مصنوعی اشاره نمود.

دیوار سبز هیدروپونیک

دیوار سبز هیدروپونیک چیست؟

همان‌طور که می‌دانید، دیوار سبز یا گرین وال دیواری عمودی در داخل و یا فضای بیرون ساختمان است. دیوار سبز انواع گوناگونی دارد که، یکی از آن‌ها دیوار سبز هیدروپونیک می‌باشد. دیوار سبزها برای چیدمان تجهیزات، جهت ایجاد دیوار سبز نیاز به پنل‌هایی دارند. هیدروپونیک دیواری است که با مجموعه‌ای از گیاهان خاص و زیبا ساخته می‌شود. تمامی دیوار سبزها نه تنها منظره‌ای چشم گیر ایجاد می‌کنند، بلکه اثرات بسیار خوبی بر محیط اطراف می‌گذارند.

دیوار سبز یا دیوار زنده یک دیوار عمودی است که در فضای داخلی یا خارجی طراحی و ساخته می‌شود. در انواع دیوار سبز استفاده از یک پنل برای سوار کردن تجهیزات مرسوم است. این دیوار با مجموعه‌ای از گیاهان پوشیده شده و علاوه بر زیبایی، تأثیرات محیط زیستی بسیاری خواهد داشت. همان‌گونه که در مطالب بالا خواندید، هیدروپونیک بستر آبی برای رشد گیاه می‌باشد. دیوارهای هیدروپونیک مانند یک سیستم لوله‌کشی جهت حفظ و نگه‌داری گیاه و تامین مواد غذایی گیاه عمل می‌کند. در دیوار سبز طبیعی به دلیل وجود گل‌ها و گیاهان طبیعی و زنده سیستم آبیاری بسیار پراهمیت می‌باشد. به دلیل تقاضای مردم به فضای سبز با گل‌ها و گیاهان طبیعی و روند رو به افزایش این تقاضا، طراحان فضای سبز را بر آن داشت که از راه‌های جدید آبیاری برای دیوار سبز کمک بگیرند. آبیاری به روش هیدروپونیک روشی بود که پیش از استفاده آن در دیوار سبز در صنایع کشاورزی کاربرد به‌سزایی داشت. از این رو برای پروژه دیوار سبز طبیعی بسیار قابلیت اثر بخشی دارد. در تمامی دیوار سبزها برای ایجاد دیوار از بستری با خاک مرغوب استفاده می‌شود همین امر هیدروپونیک را با دیگر دیوار سبزها متمایز می‌کند. در این دیوار سبز آب جایگزین خاک برای رشد گیاه می‌باشد. با ترکیب محلول‌های مغذی در آب نیاز گیاه برطرف می‌شود. برای رشد گیاهان در در آب همان مواد غذایی که در خاک موجود است به گیاهان داده می‌شود به همین خاطر رشد گیاهان در همه دیوار سبزها یک‌پارچه و یکسان است.

دیوار سبز هیدروپونیک متشکل از چه اجزایی استدیوار سبز هیدروپونیک متشکل از چه اجزایی است؟

  • قالبی چهارگوش که روی دیوار سوار شود.
  • مخزنی برای نگه‌داری آب
  • لوله‌های سوراخ‌دار
  • پمپ
  • محلول‌های مغذی برای ترکیب و تزریق به آب گیاه
  • صفحاتی از جنس پلی ‌پروپیلن و pvc در سایزهای مورد نیاز
  • پوسته‌های نمدی

 

دلیل اهمیت دیوار سبز هیدروپونیک چیست؟

دیوار سبزها انواع مختلفی دارند اما دلیلی که سبب می‌شود از بین دیوار سبزها، هیدروپونیک را انتخاب کنیم این است که در دیوار سبز هیدروپونیک تمام مزایای سایر دیوار سبزها وجود دارد.

 

مزایای دیوار سبز هیدروپونیک

  • برای پرورش گیاه بستر مناسبی ایجاد می‌کند.
  • اندازه سطح قابل کشت در دیوار هیدروپونیک در حالت عمودی زیاد است.
  • ایجاد دیوار سبز هیدروپونیک در محیط باز و بسته نیز صورت می‌گیرد.
  • متعادل کردن دما
  • کم هزینه کردن و کاستن مصرف انرژی
  • تقلیل آلودگی هوا
  • ساختن منظره زیبا و دل‌نشین
  • کمک کردن سلامت روان و بهبود مشکلات روحی و جسمی

گیاهان مناسب برای ایجاد دیوار هیدروپونیکگیاهان مناسب برای ایجاد دیوار هیدروپونیک

مهم‌ترین قسمت دیوار سبز را گل‌ها و گیاهانی که برای پوشاندن دیوار انتخاب خواهیم کرد می‌باشد. به دلیل همین اهمیت باید انتخاب زیرکانه‌ای داشته باشیم. گیاهان نیز موجوداتی زنده می‌باشند که، سبب شادابی و زیبایی محیط می‌شوند آن‌ها نیز دارای حس و نیازهایی هستند که باید به آن‌ها توجه کنید تا بتوانید از ظاهر شاد و سلامت گیاهانتان بهره و لذت ببرید.

بهترین گزینه برای دیوار سبز هیدروپونیک گیاهان خانگی و همین‌طور گیاهانی که در مناطق گرمسیری رشد می‌کنند می‌باشد.

گیاهانی هم‌چون: بیرجینا، پپرومیا، آکلونما نقره‌ای، شمشاد نعنایی، ژنویه، کاج ژونی پروس، اسکاندنس، یرگ بیدی، زبلین، حسن یوسف، شمشاد طلایی، آنتوریوم قرمز، قلب ارغوانی، پیتسپروم و پاپیتال از نمونه گیاهان و گل‌هایی می‌باشند که مناسب ایجاد دیوار سبز هیدروپونیک است.

 

معایب دیوار سبز هیدروپونیک چیست؟

دیوار سبز هیدروپونیک با وجود مزایای زیادی که دارد معایبی نیز دارد. خوب است پیش از نصب گرین وال با معایب این نوع دیوار آشنا شوید. دیوار سبز هیدروپونیک هنگام راه‌اندازی به تجهیزات و سیستم لوله‌کشی خاصی نیاز دارد. همین امر سبب گران‌تر شدن نصب دیوار سبز هیدروپونیک نسبت به دیوار سبزهای دیگر می‌شود. در کل معایبی که باید در مورد دیوار سبز هیدروپونیک بدانید عبارتند از:

  • آلوده بودن آب‌های زیر زمینی
  • هزینه زیاد این دیوار پیش از نصب به دلیل داشتن سیستم‌های اختصاصی
  • هنگام نصب به کمک افراد متخصص و کارشناسان این امر نیازمندید. همین عامل باعث می‌شود هزینه بیشتری پرداخت کنید.

 

نکته پایانی

دیوار سبز هیدروپونیک نیاز به آبیاری هوشمندانه دارد. و همین مسئله سبب رشد گیاه خواهد شد. گیاهان دیوار سبز به طور معمول و بسته به روزهای فصل سال و آب و هوای آن منطقه و فصل هر روز ۴ بار نیاز به آبیاری دارند. بنابراین برای داشتن دیوار سبز هیروپونیک با گل‌ها و گیاهان شاداب به آبیاری گیاه توجه نمایید.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

عضویت در خبرنامه