مراحل اجرای روف گاردن و نکات آن

مراحل اجرای روف گاردن و نکات آن

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]

روف گاردن چیست؟

به فضایی سرسبزی که به شکل باغ که بر روی بام خانه‌ها یا ساختمان‌ها ایجاد می‌شود بام سبز یا باغ بام، که همان روف گاردن است می‌گویند. در سال‌های اخیر به دلیل روی‌ کار آمدن انواع دیوار سبزها، و محبوبیت آن در بین افراد کشورمان سبب شده که برای داشتن فضایی آرام و مطلوب حتی در بام خانه‌ها و ساختمان‌های‌مان، روف گاردن نیز به محبوبیت زیادی در بین افراد برسد. روف گاردن در ساختمان‌هایی با استفاده‌های گوناگون مانند ساختمان‌های تجاری، اداری و مسکونی قابل اجرا می‌باشد. می‌توانید بام سبزهایی تفریحی، دورهمی، فضای بازی، دفتر کار و یا غذاخوری، آلاچیق‌های شیک و غیره… بر روی پشت بام خود اجرا نمایید. برای داشتن روف گاردن مراحلی را باید طی کنید تا بتوانید مکانی با سقف سرسبز و زیبا داشته باشید. در ادامه این مقاله شما را با نکاتی جهت اجرای روف گاردن آشنا می‌کنیم.

این را هم بخوانید: دیوار سبز چیست؟ آشنایی با روشهای ۲۰۲۲ دیوار سبز

مراحل اجرای روف گاردن

برای داشتن یک روف گاردن شیک و کار‌آمد باید موارد زیر را رعایت نمایید تا بتوانید یک سقف سرسبز کامل و زیبا داشته باشید.

  • آماده سازی و طراحی متناسب با بام
  • اندازه‌گیری وزن کار و تقسیم‌بندی بار وارد بر بام
  • زیرسازی ابتدایی
  • شیب‌بندی روف گاردن
  • آماده کردن سیستم آبیاری و روشنایی
  • کاشت و انتخاب گل‌ها و گیاهان مناسب

مراحل اجرای روف گاردن

آماده سازی و طراحی متناسب با بام

یکی از مهم‌ترین مرحله‌ها برای اجرای روف گاردن، طراحی مناسب آن نسبت به بام می‌باشد. برای گرفتن نتیجه مطلوب از اجرای روف گاردن می‌بایست در طراحی بام سبز بسیار دقت نمایید و طراحی خود را مناسب با پشت بام انتخاب کنید.

اندازه‌گیری وزن کار و تقسیم‌بندی بار وارد بر بام

وزن کار دومین موضوع مهم برای اجرای روف گاردن می‌باشد. پس از انتخاب طراحی مناسب بام، باید به محاسبه وزن وارده بر روی بام بپردازید. در واقع می‌بایست به صورت اصولی به محاسبه وزن باری که بر روی سقف می‌خواهد قرار بگیرد پرداخته، تا با تقسیم‌بندی صحیح وزن، فشاری که می‌خواهد بر روی سقف قرار بگیرد کنترل نمایید. سقف باید تحمل نگه‌داری وزن وارده را داشته باشد.

زیرسازی ابتدایی

یکی دیگر از مراحل اجرای روف گاردن که نیاز به دقت و بررسی اصولی دارد بخش مهم، زیرسازی ابتدایی کار می‌باشد. زیرسازی کار می‌بایست به بهترین نحو ممکن صورت بگیرد تا از ورود رطوبت به سقف جلوگیری نمایید. برای این‌کار باید عایقی خوب و مناسب انتخاب کرد و همین‌طور شیبی استاندارد و قانونی که قادر باشد آب جمع شده در سقف را به سمت خروجی بام هدایت نماید ایجاد نمود.

شیب‌بندی اصولی روف گاردن

یکی از مهم ترین بخش ها در اجرای روف گاردن شیب بندی روف گاردن به روش صحیح و اصولی است. ایجاد این شیب‌بندی بستگی به نوع و جغرافیای روف گاردن شما دارد و نسبت به این موضوع قابل تغییر می‌باشد. شما باید با در نظر گرفتن آب و هوای منطقه‌ی زندگی خود به اجرای روف گاردن بپردازید، در واقع افرادی که در شما و مناطق باران‌خیز زندگی می‌کنند می‌بایست شیب روف گاردن خود را مقداری تند‌تر ایجاد کنند تا آبی که بر اثر بارش باران جمع شده زودتر به سمت مسیرهای خروجی حرکت کند.

آماده کردن سیستم آبیاری و روشنایی

پس از آماده سازی مراحل فوق، نوبت به سیسم آبیاری و روشنایی روف گاردن می‌رسد. حال باید برای روشنایی فضا و آبیاری گیاهان برای اجرای روف گاردن، سیستم‌هایی برای آبیاری و چراغ آماده کنید. جهت روشنایی می‌توانید از قسمت‌های مختلف مثل دیوار، کف و همین‌طور چراغ‌های روشن در میان‌ درخت‌ها و گیاهان استفاده نمایید و نا به همین موضوع کابل‌های برق ایجاد کنید. این نور پردازی‌ها بسیار فضای روف گاردن را زیبا و شکیل‌تر می‌کنند و برای‌تان شب‌های به یادماندنی‌تری ایجاد می‌کنند.

کاشت و انتخاب گل‌ها و گیاهان مناسب

در مرحله آخر باید به انتخاب گیاهان و درخت‌چه‌های مناسب برای اجرای روف گاردن بپردازید. باید گیاهانی انتخاب کنید که در گروه گیاهان مقاومی باشد که تحمل آفتاب، باد و باران را داشته باشد.گیاهانی که در روف گاردن استفاده می‌شوند باید ویژگی‌های آن مناسب با نوع روف گاردن باشد.

برخی افراد از چمن‌های کوتاه و چمن مصنوعی استفاده می‌کنند. فلاورباکس‌ها نیز یکی از انتخاب‌های صحیح در اجرای روف گاردن هستند. برای زیباسازی روف گاردن می‌توانید از سنگ‌ریزه، شن، حوض کوچک و تاب و میز صندلی‌های قشنگ استفاده کنید.

انواع طراحی و اجرای روف گاردن

انواع طراحی و اجرای روف گاردن

روف گاردن‌ها به چهار گروه تقسیم می‌شوند:

  • روف گاردن گسترده
  • روف گاردن نیمه متمرکز
  • روف گاردن متمرکز
  • روش مدولار پرتال
  • روف گاردن گسترده

روف گاردن گسترده

 همان‌طور که از اسم این روف گاردن پیدا است، تمام سطح بام به صورت کامل گسترده چمن‌کاری خواهد شد.

در اجرای روف گاردن گسترده عمق خاک کمتر از ۲۰ سانتی‌متر است و خاک گودی کمی دارد. به همین دلیل از گیاهانی که ریشه آن‌ها کوتاه است در روف گاردن گسترده استفاده می‌کنند. لازم به ذکر است که با رعایت کردن اصول عایق‌بندی رطوبت بام را کنترل نمایید تا یک بهشت کوچک داشته باشید.

روف گاردن نیمه متمرکز

در این روش از اجرای روف گاردن کمی آزادانه‌تر می‌توانیم به انتخاب گیاهان بپردازیم. در روف گاردن نیمه متمرکز عمق خاک میانگین ۳۰ سانتی‌متر الی یک متر می‌باشد. به همین دلیل می‌توان از میوه‌هایی که به صورت بوته رشد می‌کنند و حجم و ریشهع متوسطی دارند( هندوانه، توت فرنگی، گوجه، هویج ) در روش روف گاردن نیمه متمرکز استفاده کرد. در این نوع روف گاردن می‌توانید به پرورش گیاهان دارویی نیز بپردازید.

روف گاردن متمرکز

از روف گاردن متمرکز در ساختمان‌های بزرگ  به دلیل استحکام و قدرت زیادی که دارند استفاده می‌شود. به دلیل زیاد بودن عمق خاک در اجرا روف گاردن متمرکز به راحتی می‌توان در آن انواع گوناگون گیاه با ریشه‌های مختلف کاشت. این نوع روف گاردن به صورت یک پارک بزرگ بر روی پشت بام می‌باشد. در روف گاردن متمرکز، درخت‌های کوچک، آلاچیق، نیمکت و راه‌هایی برای پیاده‌روی اجرا می‌شود.

روش مدولار پرتابل

ساده‌ترین روش و کم درد سرترین روش در بین روف گاردن‌ها، روف گاردن مدولار پرتابل است. برای اجرای روف گاردن  به روش مدولار پرتابل از فلاورباکس‌ها و جعبه‌های گل برای پوشش گیاهی استفاده می‌کنند. ساده‌ترین روش ساختن روف گاردن می‌باشد. در نتیجه در زمان کم و به راحتی بدون نیاز به زیرسازی یک روف گاردن خواهید داشت.

اجرای روف گاردن

کلام پایانی

می‌‌توانید با روف گاردن، و رعایت اصولی نکات آن مکانی برای دورهمی‌ها، جشن‎های کوچک و غیره… برای خود بسازید. و در فضایی متفاوت از محیط شلوغ بیرون لحظاتی پر از آرامش و صفا برای خود و خانواده‌تان به ارمغان آورید.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

عضویت در خبرنامه