ضابطهی اجرای دیوار سبز
در سال های اخیر اجرای بام سبز و فضای سبز عمودی در کلان شهرهای کشور عزیزمان متداول شده که با توجه به کمبود سرانه فضای سبز و توزیع ناعادلانه ی آن در سطح شهر، اجرای اینگونه فضاها مورد استقبال شهروندان قرار گرفته است و همچنین در حال حاضر یکی از قسمت های مهم و مشاع ساختمان ها محسوب می شود. کشورما پراکندگی اقلیمی گسترده ای را داراست که موجب ایجاد منابع و موانع محیطی متفاوتی برای توسعه بام سبز می شود
در نواحی از کشورمان با باران های موسمی،زلزله، برف، سرمای و یخبندان و … روبرو هستیم و در نواحی دیگر با خشکی ،سیل،طوفان شن، و گرمای بالای ۴۰ درجه سانتیگراد و…دست به گریبان هستیم، لذا باید تدابیر بیاندیشیم که بتواند هم از منظر منابع طبیعی و موانع محیطی،و هم تکنیکی و قابلیت اجرایی مباحث میان رشته ای بام سبز را پوشش داده و موجبات توسعه پایدار آن شود.
این ضابطه اجرای دیوارسبز که با نگاهی به استاندارد ها و تجربه های جهانی و شرایط بومی،فنی و اقتصادی کشور عزیزمان در ۳ فصل که شامل (تعاریف، الزامات فنی و اجرایی بام سبز، و الزامات محیطی بام سبز می باشد) تهیه و تدوین گشته که از شیب بندی بام ، عایق رطوبتی، عایق مقاوم در برابر رشد ریشه شروع و تا کاشت و نگهداری و آبیاری گیاهان به معرفی و جزییات اجرایی موارد پرداخته است. در قسمت سوم علاوه بر مسائل اقلیمی موثر بر ایجاد بام سبز به نکات خرد اقلیمی سایه اندازی ها، چرخش باد، انعکاس نور خورشید و … پرداخته شده است.
در کل مراحل تهیه و تدوین ضابطه اجرای دیوارسبزسعی بر این بوده که تدابیر لازم اجرای بام سبز در مقیاس های متفاوت مساحتی قابل تعمیم بوده و با موضوعات فنی متداول و مصالح موجود در کشور منطبق باشد که در نهایت بتواند قدمی برای توسعه پایدار ایجاد بام سبز بردارد.
تدوین ضوابط با تلاش و مدیریت خانم دکتر غزال راهب و گروه زیر تهیه و سازمان برنامه و بودجه کشور چاپ نموده و از تاریخ ۱/۴/۱۳۹۹ در صورت نداشتن ضوابط بهتر قابل اجرا و الزامی است.
برای دانلود پی دی اف کامل این ضابطه لطفا روی دانلود کلیک کنید